Selv det bedste parforhold kan blive svært at holde ved lige i længden. Der kan være mange grunde til, at et forhold begynder at halte, men langt de fleste kan reddes hvis du opdager tegnene i tide. Du får her 10 tips til at bevare det gode parforhold.

Der er intet, der gør hverdagen og livet bedre end et godt parforhold. Når det hele bare spiller, er der alt mulig grund til at glædes. Så hvordan får I den gode oplevelse til at fortsætte, når først I er to, som har fundet melodien.

Vær ærlig

Det kan slet ikke siges nok. Hvis du har noget på samvittigheden, kan det vende sig imod dig. Så vær ærlig fra start, også hvis det er noget, som din partner ikke bifalder. Det er bedre at sige det, som det er, end at din partner finder ud af det ad omveje.Vær opmærksom på din partners behov

Har din kæreste haft en hård dag på arbejdet? Så er det nok ikke tid til at tage snakken om, at han glemte at smide strømperne i vasketøjskurven i morges. Find i stedet nogle snacks frem, tal smid jer på sofaen og se en god film.

Fortæl din partner hvordan du føler

Det kan være svært at indrømme, hvis du føler, at der er noget, som ikke fungerer i forholdet. Især hvis det ikke føles som om, at det er nogens skyld. Men det hjælper at få snakket om, hvad der kan gøres for at forbedre forholdet, inden det går galt. Hvis du virkeligt holder af din partner, bør du sige det så snart, du føler, der er noget i vejen.

Fortæl ham at du elsker ham – og omvendt

Er det ikke rart at høre fra den person, du elsker, at han elsker dig? Det går også den anden vej. Lad ham vide, hvor meget han betyder for dig, gerne dagligt.Vis det med handlinger

Ligesom, det er vigtigt at sige, at du elsker dem, er det også vigtigt at vise det i hverdagen. Tænk over små, personlige ting, som du kan gøre for at vise at du elsker ham. Hvis din partner har mest travlt om morgenen, så smør hans madpakke eller overgiv dig og brug lørdag aften på at se en fodboldkamp.

Giv tid til nærhver

Med studie, arbejde, huslige pligter og måske et par børn, der skal tages hånd om, kan det være svært at finde tid til bare at sidde sammen og nyde hinandens selskab. Prøv at give jer selv tid til at have aftenerne sammen, enten i sofaen med en film, eller ligge i sengen sammen. Snak om jeres dag, om jeres drømme. Giv jer selv tid til at genfinde hyggen.

Prøv noget nyt sammen

Hvis det føles som om, at livet kører i samme rille hver dag, kan det gå ud over parforholdet. Det er let at begynde at kede sig og lede efter nye oplevelser, hvis livet kører i tomgang. Prøv noget nyt sammen! Det behøver ikke at være noget ekstremt. Prøv f.eks at finde en fælles hobby, som I begge har lyst til at prøve kræfter med.

Kys hinanden dagligt

Kys og berøring har den fordel, at kroppen udskiller endorfiner, hvilket gør os lykkelige. Par, der kysser hinanden hver dag, har mindre risiko for at gå fra hinanden. Kys derfor hinanden hver dag, gerne flere gange om dagen. Kys farvel, kys godmorgen eller kys, når I har en stille stund på dagen. Et uventet kys kan få din partner til at føle sig ekstra elsket.

Gå aldrig i seng vred

Har din partner sagt eller gjort noget, som gjorde dig trist? Fortæl det. Det er nemt at lade vreden bygge sig op, eller at bilde sig ind, at det nok er bedre eller glemt i morgen. Men langt de fleste gange vil du vågne op næste dag og starte dagen med at være bitter over noget, som kunne være løst, inden I gik i seng.

Søg professional hjælp

Selv de mest perfekte forhold kan komme så langt ud på et skråplan, at det kan være srt at se nogen vej ud. Kan I ikke løse problemerne selv, bør I give forholdet en sidste chance med professionel hjælp. Første skridt er at indrømme, at I har brug for hjælp. Tænker I over det, kan det udelukkende have en positiv effekt, da I har et projekt sammen, får talt sammen og får gode råd at bruge i hverdagen. Giv det et forsøg.