Her får du 10 tips til at blive helt klar til jobsamtalen. Læs med her og forøg dine chancer for at få det job du altid har drømt om.

10 tips til at blive klar til jobsamtalen

Det er altid spændende at skulle til jobsamtale og der kan godt være både sommerfugle i maven og tøjkrise. For du vil gerne tage dig bedst muligt ud og lyde som den skarpeste kniv i skuffen blandt ansøgerfeltet. Men tag det roligt og følg de råd, vi kommer med her. Så skal det nok gå godt til jobsamtalen.Forbered dig

Forberedelse er uhyre vigtigt, når vi snakker jobsamtaler. Det gælder om at være godt forberedt, så du ikke fremstår useriøs, når du snakker med den ansvarlige for nye ansættelser. Det er en god ide at simulere jobsamtalen, så du finder ud af, hvad du især skal forberede dig på.

Øv dig i at præsentere dig selv

Det er en god ide at øve i at præsentere dig selv på en god måde. Derfor kan du med fordel få venner eller familie til at kommentere på dig, når du præsenterer dig selv. Vær opmærksom på dit kropssprog, når du præsenterer.

Træn din gennemslagskraft

Hvem gider at ansætte en person som ikke slår 100% igennem og har passion? Du gættede rigtigt: INGEN! Derfor kan du med fordel træne din gennemslagskraft, så du er sikker på, at modtageren forstår det budskab du udtrykker.

Tag det fine tøj på

Afhængig af job osv. så er det stort set altid en god ide at tage det fine tøj på. Fint tøj signalerer seriøsitet og dedikation, hvilket er noget en eventuel arbejdsgiver gerne vil se.Find et pænt udvalg af modetøj her.

Forbered dig på eventuelle spørgsmål om dit liv, din tidligere karriere osv.

Du vil med stor sandsynlighed blive stillet en masse spørgsmål. Derfor gælder det om at være forberedt på disse. Skriv de spørgsmål ned du tror du bliver stillet – og lav derefter et godt svar til dem. På den måde er du klar til at svare på de spørgsmål der nu måtte komme.

Få referencer fra tidligere arbejdspladser

Hvis du kan få referencer fra tidligere arbejdspladser, så er det uden tvivl noget du bør benytte dig af. På den måde viser du, at du er et værdifuldt aktiv for en virksomhed – og det vil helt sikkert øge dine chancer for at få jobbet.

Et flot ur skader bestemt heller ikke

I forlængelse af afsnittet om ”det fine tøj”, så er det også en god ide at udstyre dig selv med et fint ur. Ved at have et fint ur om håndleddet viser du klasse, hvilket er noget mange arbejdsgivere værdsætter.

Find dit perfekte ur til jobsamtalen hos denne forhandler.

Gør noget som skiller dig ud fra mængden

Er du bange for at blive glemt i mængden? Skil dig ud på det område du er bedst til. Gør noget som de andre ansøgere ikke gør. På den måde bliver du ikke glemt.

Løb en tur inden samtalen så du er afstresset

At være til jobsamtale kan være nervepirrende og stressende. Derfor er det en god ide at løbe en tur inden, så du er afslappet. Alternativt kan du gå en tur i skoven eller lignende med henblik på at få styr på nerverne.

Vær stærk til at kontrollere dit kropssprog

Som tidligere nævnt er kropssproget meget vigtigt. Derfor gælder det om at være i stand til at kontrollere det på bedst mulig vis. Øv dig i at præsentere og ikke mindst bruge dit kropssprog til din fordel.