Der ligger en kæmpe frihed i bare at kunne tage sin motorcykel og drøne af sted langs landevejen. Specielt nu, hvor vejret bliver bedre, dagene længere og aftnerne lysere. Der er ikke noget, der indbyder mere til en tur på motorcyklen.

Går du og drømmer om at købe en brugt motorcykel, så kan der være flere grunde til at undersøge markedet grundigt inden. Har du overvejet at købe en brugt motorcykel, så finder du her 10 tips til ting du skal være opmærksom på.

Find den rigtige størrelse

Du sørge for at finde den rigtige størrelse motorcykel. Der er forskellige typer, størrelser og med forskellige antal hestekræfter, så det er vigtigt at du finder en, som matcher dine behov.

Få en der kan køre langt på literen

Kig efter hvor langt motorcyklen kan køre på literen. Det har nemlig betydning for, hvor dyr den er at køre og hvor lange ture du kan tage på den uden at tanke.

Tjek for tidligere reparationer

Tjek om der har været nogen reparationer eller ombygninger på den. Det kan have betydning for hvor god stand den er i. Kontroller også om eftersyn er foretaget på et autoriseret værksted.

Motorcyklen skal være intakt

Tjek om alle dele på motorcyklen er intakt. Er de det, kan det tyde på at den tidligere ejer har passet godt på den. På den måde sikrer du dig at du ikke får nogle ubehagelige episoder efter købet.

Tjek at den ikke har for mange kubik i forhold til din alder

Du skal sikre dig at motorcyklens kubikstørrelse ikke overskrider det, som du har kørekort til. Der er specifikke regler på dette område, og dem skal du tjekke inden.

Kan du fragte motorcyklen hjem

Sørg for at det er muligt at få motorcyklen fragtet dertil hvor du bor. Hvis sælger ikke umiddelbart bor i nærheden af dig,  skal det stadigvæk være muligt at få den transporteret hjem.

Få altid en prøvetur inden du køber

Tag en køretur på motorcyklen inden du køber den. På den måde får du en bedre fornemmelse af, hvordan motorcyklen ligger på vejen, og om der er nogle ting du skal være opmærksom på.

Tjek for tidligere forsikringssager

Det er altid en god ide at kontrollere om der har været forsikringssager på den motorcykel man står med.

Få finansiering der passer dig

Når man skal finansiere sin motorcyklen, skal det også være på en måde, som giver mening for en. Hvis ikke man kan betale kontakt, må man finde en ordning, der giver mening, og hvor man har mulighed for at overholde tilbagebetalingsbetingelserne.

Køb den kun hvis det føles rigtigt

Køb kun motorcyklen hvis det føltes rigtigt. Lyt til din mavefornemmelse.Klik her og se hvor mange af disse motorcykler som opfylder dine krav til en ny brugt Yamaha motorcykel.