Føler du, at du bruger for mange penge på tøj til dig selv eller dit barn? Det er bestemt ikke gratis at iklæde hverken sig selv eller sine børn moderigtigt tøj fra top til tå, men nedenfor finder du en række tips og tricks til, hvordan du kan spare penge på dine tøjindkøb.

Tøj er for mange danskere en af de største udgiftsposter i det månedlige budget – især hvis det er mærkevarer, der oftest ryger i indkøbskurven. Men går du lidt mere planlagt til værks, kan der faktisk være mange penge at spare på tøjbudgettet.

Handl på internettet

Lad os slå det fast med det samme; internettet er i 9 ud af 10 tilfælde billigere end de fysiske butikker. De eneste undtagelser er, når butikkerne engang imellem kører med attraktive tilbud. Vil du gerne spare penge, er dine chancer dog størst, hvis du køber tøj på nettet, uanset om du er på udkig efter børnetøj eller tøj til dig selv.Køb kun, hvad du har brug for

Det andet råd er relativt simpelt. Har du virkelig brug for den ekstra skjorte, eller kommer den bare til at hænge bagerst i skabet? Gør altid op med dig selv, hvad der er nødvendigt, og hvad der bare er rart at have – der er en væsentlig forskel.

Brug rabatkoder

Når du handler tøj på nettet, kan du ofte være heldig at finde en rabatkode, så du kan spare penge. Det er derfor en god idé at undersøge, om du fx får en rabatkupon, såfremt du tilmelder dig webshoppens nyhedsbrev eller køber for over et bestemt beløb.

Undgå impulskøb

Dette råd hænger en smule sammen med råd nummer 2, men det er meget vigtigt, at du ikke køber tøj på ”tom mave” – så at sige. Vi impulskøber ofte dyrt tøj, som vi måske enten har råd til eller brug for.

Bliv medlem af kundeklubber

Rigtig mange webshops såvel som fysiske butikker har særlige kundeklubber, hvor man løbende optjener points eller rabatter, der kan omsættes til kontante besparelser, næste gang man handler. Undersøg, om dette er en mulighed, der hvor du køber tøj.

Prøv up-and-coming brands

En ganske fornuftig strategi, hvis du gerne vil spare penge på tøj, er at droppe de dyrere og mere velkendte brands for i stedet at give innovative startups en chance. Tøj fra små, ukendte virksomheder er ofte billigt, og hvem ved – måske bliver du en trendsetter? Hvis du kunne tænke dig at se flere små niche-trends kan vi varmt anbefale dig at besøge denne side.

Giv genbrugstøj en chance

Genbrugstøj har måske en negativ klang, men det er faktisk muligt at finde masser af moderigtigt genbrugstøj – både på nettet og i deciderede genbrugsbutikker. Der er faktisk gået sport i at finde vintage items, der igen er blevet moderne.

Sælg dit gamle tøj, før du køber nyt

Trænger du til at få ryddet ud i dit klædeskabe og give garderoben et friskt pust? Det er blevet meget populært at sælge sit aflagte tøj på diverse Facebook-grupper, og det kan være en smart måde at få lidt ekstra mønt til at købe nyt.

Brug prissammenligningere

Selvom nettet over en bred kam er billigt, er der selvfølgelig nogle webshops, der gør det bedre end andre ift. priser. Derfor kan det være en rigtig god idé at bruge en af de mange forskellige prissammenligningshjemmesider, der er sat i verden for at hjælpe dig med at finde den billigste løsning.Køb billigt – køb på tilbud

Moderne og stilrent tøj behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. Det er Teeshoppen.dk et godt eksempel på. Her får du fedt tøj i et simpelt design til en overkommelig pris.