Er du inviteret til barnedåb, er det første spørgsmål, der trænger sig på, hvad du skal give barnet i dåbsgave og hvor mange penge du skal give dåbsgave for?

Dåbsgaver

I denne artikel guider vi dig igennem valget af dåbsgave og kommer med 10 tips til gode dåbsgave, der med garanti altid vil vække glæde hos både forældre og spædbarn.Indledningsvis kigger vi lidt på hvor meget man skal give for i dåbsgave. Tilbage i 2011 lavede Nordea en undersøgelse af, hvor mange penge der gives for i dåbsgave. Selvom undersøgelsen efterhånden har en del år på bagen, er den stadigvæk brugbar som rettesnor for hvilket prisleje, du bør give dåbsgave for. Det skal naturligvis understreges, at der ikke er noget korrekt beløb og det er helt op til giveren at bestemme.

Bedsteforældrene giver for flest penge

Undersøgelsen viste, at bedsteforældrene er dem, som giver for flest penge i dåbsgave. Typisk giver bedsteforældrene for omkring 820 kroner. De næste på listen er forælderene, som giver for 580 kroner i gennemsnit. Er der andre familiemedlemmer til stede til barnedåben, vil disse typisk give for cirka 400 kroner. Nederst på listen er nok ikke overraskende venner og bekendte, som i gennemsnit giver for 260 kroner til dåbsbarnet.

10 gaveidéer til dåbsbarnet

Smykker

Rigtig mange børn får smykker i dåbsgaver. I sær til piger er smykker en vældig populær dåbsgave. Man kan med fordel give et smykke med barnets stjernetegn. Er du i tvivl hvilket stjernetegn det nyfødte barn har, så tjek listen her:

 • Vandmand (21/1-18/2)
 • Fisk (19/2-20/3)
 • Vædder (21/3-20/4)
 • Tyr (21/4-21/5)
 • Tvilling (22/5-21/6)
 • Krebs (22/6-22/7)
 • Løve (23/7-23/8)
 • Jomfru (24/8-23/9)
 • Vægt (24/9-23/10)
 • Skorpion (24/10-22/11)
 • Skytte (23/11-21/12)
 • Stenbuk (22/12-20/1)

Bamser

Giv den lille nyfødte en tryg start og forær ham eller hende en bamse, der kan blive en god og tryg ven gennem livet.

Legetæppe

Kan fås med mange spændende og intelligensfremende mønstre, veje eller bare med barnets navn.

Bogstaver

Giv træbogstaver til at stave barnets navn i dåbsgave. Bogstaverne kan med fordel placeres på døren indtil børneværelset.

Hagesmæk

Du kan med fordel give en gave som kan anvendes i hverdagen. Men hvorfor ikke gøre den mere personlig? Flere steder rundt om på nettet kan du købe hagesmækker, hvor navnet bliver broderet ind i hagesmækken.Sengetøj med navn

På sammen måde kan du få personliggjort sengetøj til den lille ny med navnet påtrykt eller broderet.

Bogen ”Mine første år”

Denne bog er et sikkert hit, men også en meget populær gave, så der er stor mulighed for, at andre af gæsterne har gået samme ide. I bogen kan forælderene skrive alverdens gode historier ned omkring den lille nye og dens gøren og laden de første år af barnets liv. Dåbsbarnet vil elske at læse bogen, når han eller hun er blevet ældre.

Et sæt nattøj

En anden god gave er et sæt nattøj, barnet kan sove i.

Puslepude

En puslepude er også en mulighed. Selvom de fleste allerede har en, kan man altid bruge en til.

Skråstol

Skråstolen er dejlig, fordi barnet kan bæres rundt i den, stilles på bordet eller på gulvet efter behov. Tilføj en dyne og barnet har et godt og trygt sted til en middagslur.

Vi håber meget at ovenstående 10 forslag gav dig lidt hjælp i forhold til valg af dåbsgave. Hvis du vil se endnu flere forslag til dåbsgaver så læs med her.