Det kan være svært at finde rundt i det store forsikringsmarked, og finde frem til den forsikring som passer allerbedst til lige netop dine behov. Vi alle sammen er forskellige, og derfor har vi forskellige behov, når det kommer til forsikring. Vi vil i denne guide komme med 10 tips til at vælge den rigtige forsikring, som passer bedst til dig.

rsikringsselskaber er firmaer lige som alle andre. Derfor er de lige så forskellige som inden for alle andre brancher – og målet for dem alle er at skabe den bedst mulige bundlinje. Så ligesom i alle andre brancher kan du forhandle bedre priser og finde både gode og dårlige firmaer inden for forsikringsbranchen.

Derfor kan det altid betale sig, at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber, samt følge de 10 tips, du kan læse i denne artikel. Så kan du foretage et meget mere velbegrundet og godt valg af forsikring.Vælg et anerkendt firma

Til at starte med så anbefaler vi at du vælger et anerkendt firma – i Danmark er dette lige til da forsikringsmarkedet er forholdsvis reguleret og du derfor ikke oplever de store skandaler med firmaerne. Vi anbefaler dog stadig at du laver en eller anden form for baggrundstjek på det firma, som du vælger at tegne din forsikring hos.

Selvom at markedet for forsikringer er reguleret i Danmark, så er der stadig firmaer der formår at udnytte dette. Derfor anbefaler vi at du læser anmeldelser af de enkelte firmaer samt hører hvad folk du kender har af konkrete erfaringer med dem. Gerne folk der har haft behov for at få en eller anden form for hjælp fra deres forsikring. Det er typisk først der man kan se om et forsikringsselskab er pengene værd.

Snak med din forsikringsagent

Hvis du allerede har et forsikringsselskab, så kan det være en god ide at tage en snak med din forsikringsagent om dine forsikringer. De er uddannet til at vejlede dig til, hvilke forsikringer du skal have.

Det er dog vigtigt at huske på at de er ligeså meget forsikringsselskabet mand, som de er din mand. Det er her vores næste tip kommer ind.

Din forsikringsagent er ikke altid den bedste rådgiver

Det kan være en rigtig god ide at få en uafhængig rådgiver til, at kigge på dine forsikringer og hvordan du er dækket ind. Det skyldes at selvom din forsikringsagent rådgiver dig, så skal du stadig huske på at de skal sælge forsikringer og at de er provisionslønnet.

Er det en større gennemgang af dine forsikringer, så kan vi anbefale at betale en uafhængig forsikringsrådgiver for, at gennemgå de tilbud du har fået. Det kan også være du har nogle i din familie med forstand på forsikringer til at gennemgå dem.

Du kan altid opgradere senere

Når du snakker med en forsikringsagent vil de med garanti komme med en masse forslag til, hvilke ”ekstra” forsikringer du skal have. Det kan være en god ide at slå koldt vand i blodet og få styr på alle de basale forsikringer til en start.

Når du har fået styr på de basale forsikringer som de lovpligtige og mest nødvendige, så kan du sætte dig ned og se, hvad der ellers vil give mening for dig at få af forsikringer. Er du typen der tit smadre din telefon, så kan en elektronikforsikring være en oplagt mulighed for dig. Husk dog lige at tjekke din indboforsikring inden for at se, om det er dækket af dette.

Fortæl sandheden – Hold ikke noget skjult for dit forsikringsselskab

Du vil med garanti blive spurgt ind til din skades historik inden du tegner en ny forsikring, og her kan det ikke betale sig af gemme sandheden for dem. For de skal nok finde ud af det på den ene eller anden måde, så vi anbefaler du bare fremlægger det hele som det er. Det viser også din forsikringsagent at du er ærlig, også er de typisk meget lettere at arbejde med.

Det samme hvis du skulle komme ud for en ulykke, så anbefaler vi også at du siger sandheden. Det er strafbart, hvis man lyver over for sit forsikringsselskab og man kan få nogle forholdsvise store straffe ud af det.

Du er ikke altid automatisk dækket ind ved ændringer

Det er vigtigt at du husker at opdatere din forsikring, hvis ud f.eks. får en ny bil. Det er ikke altid at den bare automatisk er dækket. Det er faktisk sjældent at den er dette, derfor er det utrolig vigtigt at du husker at informere dit forsikringsselskab. Det kan også være at den koster noget andet at forsikre, derfor er det vigtigt at du tager kontakt til dem.

Det er også vigtigt at du husker at informere dem, hvis du flytter så de altid har dine seneste opholdsoplysninger, så de ved hvor de kan træffe dig.

Evaluere løbende dine forsikringsbehov

Det er vigtigt at man løbende evaluere sine behov – vi vil anbefale at du som minimum hvert andet år kigger dine forsikringer igennem for at se, om du stadig er dækket korrekt ind. Meget kan ske på et par år, og derfor kan det også være at dine forsikringsbehov er ændret.Det kan betyde at du enten ikke er dækket ordentligt ind mere eller også at du er ”overforsikret”, når du er overforsikret så betyder det ganske enkelt bare at du betaler for unødvendige forsikringer, og her kunne du jo lige så godt spare pengene. Når du alligevel kigger din forsikring igennem anbefaler vi at du snakker med din forsikringsagent for og se, hvad han kan gøre på prisen. Hvilket bringer os videre til det næste tip.

Shop rundt og sammenlign priser på forsikringen

Når du skal finde den rigtige forsikring, så har prisen selvfølgelig også en del at sige for de fleste mennesker. Også selvom at dette ikke 100% skal være det vigtigste, så er det stadig et parameter for mange mennesker. Og hvis man kan få samme dækning til en lavere pris end først set, så er det da dumt ikke at gøre det. Så derfor anbefaler vi at du shopper lidt rundt for at finde den rigtige forsikring. Det kan gøres ved at indhente flere forsikringstilbud. På Ofertas.dk fortæller de mere om, hvordan man indhenter forsikringstilbud.

Selvom du allerede har et forsikringsselskab du er glad for, så anbefaler vi at når du gennemgår din forsikring at du snakker med andre forsikringsselskaber om at få samme dækning eller bedre dækning til en bedre pris end hvad du betaler nu. Dette kan også bruges som en forhandlingstaktik med dit nuværende selskab. Hvis du kan fortælle dem at du har et konkret tilbud på forsikring fra et andet selskab, så vil du højst sandsynlig prøve at matche det for at beholde dig som kunde.

Udnyt rabatter

Der er mange brancheforeninger som har diverse former for rabatter med forskellige forsikringsselskaber, og det kan helt klart anbefales at benytte nogle af disse hvis det også giver mening i forhold til dækningen.

Til tider kan man også få rigtig gode tilbud på forsikring igennem sin bank, hvis man f.eks. får finansieret sit hus igennem en bank så kan de typisk være behjælpelige med en billig husforsikring, da det også er i deres interesse at huset er forsikret da det er en form for sikkerhed for deres penge.

En billig forsikring er ikke nødvendigvis det bedste valg

Selvom det kan være fristende at vælge en billig forsikring, så er det ikke altid det klogeste valg. En billig forsikring kan have en dårlig dækning. En dårlig dækning på en forsikring kan betyde, at det kan blive rigtigt dyrt for dig, hvis uheldet skulle være ude.

For de fleste mennesker er det typisk lettere at undvære lidt ekstra om måneden til en bedre forsikring, end det er at undvære mange tusindekroner på engang, hvis uheldet skulle være ude.