Studenterfesten nærmer sig! Med gymnasietiden og eksamen overstået, skal huen placeres på hovedet. Det bør fejres med et brag af en fest. Først i form af studenterkørsel med alle klassekammeraterne og muligvis et par våde dage i byen, og sidst, men ikke mindst, med en studenterfest i familie og venners lag. Her får du 10 gode råd til den perfekte studenterfest.

Efter 3 års slid med bøgerne, er der grund til at fejre resultatet – uanset hvor høj eller lavt, det måtte være. Men hvordan skal festen holdes, hvem skal holde den og hvordan skal den foregå?

Planlæg festen i god tid

Du ser formentlig frem til at blive student, men især den sidste måned op til festlighederne bliver hård med en masse forberedelse og eksamener. Derfor kan det være en rigtig god idé at planlægge festen i god tid, så du ikke skal stresse over den oven i eksamenerne.Hvor skal festen holdes?

Vær i god tid, når det kommer til at finde et lokale eller at leje et festtelt til haven. Juni måned vrimler med studenter, der skal fejres, og alle de gode steder og muligheder bliver booket mange måneder – måske endda år – før.

Vælg en menu du kan lide

Alle store fester behøver ikke nødvendigvis at indeholde suppe, steg og is. Det er din fest, så vælg noget mad, du godt kan lide, og som passer til årstiden og festen. Tapas eller buffet er et godt bud, hvor der er noget for enhver smag, og som også passer fint til frokost.

Send invitationerne ud i god tid

Dine gæster kender muligvis andre, der også bliver studenter, og det er derfor en god idé at sende invitationen ud i god tid, så ikke de når at takke ja andre steder, før de modtager din invitation. Studenterfesterne ligger også typisk op til sommerferien, og det vil være ærgerligt, hvis den nærmeste familie melder fra, fordi de allerede har booket charterrejsen til Mallorca.

Lav flotte invitationer selv

Hvem skal med?

Overvej, hvem der skal med til festen. Skal det være et brag af en fest for hele den pukkelryggede? Skal vennerne også med? Eller skal det være en intim fejring for de nærmeste på yndlingsrestauranten? Vil du gerne have venner med, bør du snakke sammen med dem, inden du vælger en dato, da de måske også overvejer at holde studentergilde samme dag.Husk studenterkørslen

For de fleste studerende er studenterkørslen prikken over i’et, når det kommer til at afslutte gymnasietiden. Planlægger du din fest i god tid, bør du undersøge, hvornår der afholdes studenterkørsel og fravælge både dagen og dagen efter, da hverken du eller dine venner vil få det optimale ud af din fest disse dage. Mange har også tradition for at tage i byen klassevis i studenterugen, og det kan derfor være taktisk at vælge først at holde studenterfest ugen efter.

Læs mere om studenterkørsel

Sjov underholdning

Underholdningen bør selvfølgelig passe til festen. En havefest indbyder til lege i haven som ølbowling og stafet, mens indendørs fester kræver en anden type underholdning, måske beer pong eller standup. En god idé er dog netop lege og underholdning, der indbyder til, at gæsterne kan deltage, og derved sætter lidt gang i festen.

Få ideer til selskabslege

Husk en ønskeliste

Der er tradition for, at studenten eller studinen modtager gaver til festen. Vil du gerne undgå at få en masse ting, du egentlig ikke kan bruge til noget, bør du vedlægge en ønskeliste i invitationen. Sørg for at finde gaver i alle prislejer.

En tur til Tyskland

Skal festen holdes hjemme, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse i drikkevarer. Overvej en tur over grænsen for at købe billige forsyninger og snacks.

Tag en masse billeder

Du kommer kun til at holde studenterfest én gang i dit liv, så sørg for at forevige dagen. Du kan enten give ansvaret til et familiemedlem eller indkøbe engangskameraer og placere rundt på bordene.