Hvis du stræber efter at få et bedre arbejdsmiljø, så er det nu du skal læse med. Her får du nemlig 10 effektive tips til at forbedre arbejdsmiljøet.

10 tips til at få et bedre arbejdsmiljø

Kontorstole og borde skal være komfortable

Der er ingen tvivl om, at kontorstole og borde skal være komfortable, hvis du gerne vil have et bedre og mere effektivt arbejdsmiljø. Derfor kan du med fordel overveje at investere i en ergonomisk kontorstol.

Efteruddan lederne til bedre arbejdsmiljø

Det er en uhyre god ide at efteruddanne lederne på arbejdspladsen, da det også vil bidrage til et stærkere miljø. Stærke leder kan hæve hele arbejdspladsen med mange niveauer. En akademiuddannelse kan med fordel tages, hvis arbejdspladsen har behov for nogle stærke ledere. Læs mere om akademiuddannelser her.

Arbejdslokalerne skal være optimalt ventileret

Der findes ikke noget værre end at sidde på et kontor, hvor luften er tung og temperaturen for høj. Derfor er det ekstremt vigtigt, at arbejdslokalerne er optimalt ventileret. Læs mere om ventilation her.

Whiteboards er gode til møder og lignende

Når der skal præsenteres vigtige facts eller lignende, så er det en god ide at gøre brug af whiteboards. På den måde er det nemmere for tilskuerne at huske, hvad der er blevet fremlagt.En god frokostordning betyder alverden

Med en god frokostordning kan du forvente at hæve arbejdsmoralen med adskillige procent. God mad skal absolut ikke undervurderes, hvorfor det ikke er noget du bør gå på kompromis med.

Teambuilding er også en god ide

Det kan også være ganske givende at tage på teambuildingtur, hvis fællesskabet for eksempel trænger til at blive styrket. Du kan for eksempel tage dine medarbejdere med på en tur til Norge eller Sverige, hvor I kan lave en overlevelsestur.

Plej det sociale med fælles arrangementer

I forlængelse af ovenstående så er det som sagt en god ide at pleje det sociale på arbejdspladsen i form af fælles arrangementer. Det kan for eksempel være en fredagsbar eller lignende. Det handler blot om at være sammen uden for de vante rammer.

Husk at rose medarbejdere som yder en ekstra stor indsats

Det kan i den grad betale sig at rose de medarbejdere som yder en ekstra stor indsats. Ros er meget vellidt på arbejdspladsen og vil brede sig som ringe i vandet.

Der skal være en fornuftig dialog mellem leder og medarbejder

Medarbejderen skal ikke være bange for at tage kontakt til lederen. Derfor skal I altid forsøge at have en fornuftig dialog på tværs af organisationen. En åben dialog bidrager til vækst og ikke mindst større glæde på arbejdspladsen. Og det giver et fortrinligt arbejdsmiljø!

Evaluer løbende på arbejdsmiljøet

Sidst men ikke mindst er det en god ide at evaluere løbende på arbejdet med et bedre arbejdsmiljø. Ved at evaluere finder I ud af, hvad der virker og ikke virker. Og denne viden er GULD værd!